Пятница, 20.10.2017, 02:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Каталог файлов Регистрация Вход
Меню сайта

Категории раздела
Презентации [6]
Тесты [9]
Все для ЕГЭ и ГИА [11]
К уроку [12]
Внеклассная работа по предмету [0]
Презентации моих учеников [13]
Олимпиады [1]

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 265

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
free counters
Free counters

Форма входа

Главная » Файлы » Методическая копилка » Олимпиады

Олимпиадные задания школьного этапа Всероссийской олимпиады школьников по английскому языку для 7-8 классов (2011-2012 учебный год
23.12.2011, 00:38
Олимпиадные задания школьного этапа Всероссийской олимпиады школьников
 по английскому  языку для 7-8 классов (2011-2012 учебный год)


Раздел 1 (Чтение)

1.    Установите соответствие тем A-H текстам 1-7.  Используйте каждую букву только один раз. В задании одна тема лишняя.

A.    SUCCESSFUL CAREER
B.    EDUCATION
C.    SPORTS NEWS
D.    ORIGIN OF WORDS
E.    LONG-A WAITED VICTORY
F.    IMPROVING LANGUAGE
G.    POPULAR BOOK
H.    BOOK REVIEW

1. For the first time since 1948, the British capital will host the summer Olympic Games. It was the fourth participation of Britain in the battle to host the games after failed attempts of Birmingham for the 1992 Olympics and Manchester for 1996 and 2000. "I’m looking forward to what I’m sure will be a fantastic Olympic Games,” said Prince William.

2. There are many factors, both social and psychological, which influence the roles of teachers and learners in the classroom. The book "Roles of Teachers and Learners” by Tony Wright helps teachers to understand these roles. And the ways in which co-operative learning may best be fostered.

3. It’s calculated that Joanne Rowling, the author of very famous books about Harry Potter, is earning $36,000,000 daily and her total profit is already more than $1,000,000,000.

4. In 2005 " Harry Potter and the Half-Blood Prince” broke the previous record of Potter series itself as wall as all other records had ever held by freshly published books: more than 8.9 million copies had been sold within 24 hours since the moment of release.

5. The word "hamburger” comes from the name of the German city Hamburg and not from the word "ham”, and so the word "cheeseburger”, sometimes used to mean a similar kind of sandwich with cheese instead of meat, is based on a false analogy.

6. Reading works of literature gives students an insight into the variety of ways language has been handled over the last three centuries.  It is both rewarding and motivating for learners to discover they can understand the language, and that they can even enjoy the experience of reading an English or American classic.

7. The world’s famous cycling race comes to its exiting conclusion when the riders cap off three weeks of road racing and 21 stages with a sprint down the Champs Elysees in Paris. The Tour de France will be broadcast live daily at Sport land at 5 p.m. until the last stage on Sunday, June 24.

1    2    3    4    5    6    7
                       

   


2.     Прочитайте текст и выполните задания.  Ответьте на вопросы заданий, выбрав один из предложенных вариантов ответов 1, 2 или 3.


     There is something about the English Channel that has always fascinated the human race and it has always played a special role in British history. The sea itself has always been important to mankind but the Channel often created a barrier between Great Britain and the Continent. This barrier has existed for more than 12,000 years and the desire to break it has occupied the minds of many people for almost two hundred years.
     The construction of the tunnel is perhaps the most incredible engineering project of the 20th century. In fact its completion was called a "technical triumph”.
     However, the first proposal to build a Channel Tunnel appeared in 1802, when a French engineer presented his project for two tunnels to cross it. Historians say Napoleon was interested in that plan. But Napoleon was more interested in fighting the British than in linking the two countries, and shortly afterwards a new war between England and France began. There were many other plans to build a tunnel but unfortunately all of them failed. It was not until after the last war that Britain and France began seriously considering the project. On the 12th February, 1986, Mrs. Thatcher and President Mitterrand signed the Franco-British Treaty which allowed the construction and the operation of the Channel Tunnel. The tunnel was completed eight years later.
     It is now very quick and easy to cross the Channel. You don’t have to book a ticket. The Channel Tunnel trains operate twenty-four hours a day, every day of the year. You can now cross the Channel in thirty-five minutes. At last the great barrier has been broken.
     In 1996, the American Society of Civil Engineers, with Popular Mechanics, selected the tunnel as one of the Seven Wonders of the Modern World.

1. What has always been important to all people?
a. The English Channel.
b. The sea.
c. The tunnel.

2. What did Europeans want to do for many years?
a. To create a barrier between Great Britain and the Continent.
b. To sign a contract on the construction of the tunnel.
c. To connect Great Britain and the continent by train service.

3. When did the Channel Tunnel begin to function?
a. In 1994.
b. In 1986.
c. In 1996.

4. Who proposed the first plan to build a tunnel under the Channel?
a. Napoleon
b. A French engineer.
c. President Mitterrand.

5. When did the construction of the tunnel become possible?
a. After the treaty had been signed.
b. After the engineering project had been presented.
c. After many other plans had been discussed.

6. Why is it easy to cross the Channel at present?
a. The tickets are cheap.
b. The tickets are sold everywhere.
c. The trains go day and night.

7. What is the best title for the text?
a. Engineering Projects.
b. The Channel Tunnel.
c. Seven Wonders of the World.


1    2    3    4    5    6    7
                       


Раздел 2 (лексико-грамматический тест)

1.    Прочитайте приведенные ниже предложения с пропусками и решите, который из предложенных трех вариантов для каждого пропуска соответствует правильному ответу. Обведите номер выбранного вами варианта ответа.

1.    The clothes are absolutely wet. I should dry …
a)    it         b) their         c) them
2.    If you don’t understand the meaning of this word, look it … in the dictionary.
a)    for        b) up        c) at
3.    The forecast promises such … good weather but I don’t believe it.
a)    a        b) __        c) the
4.    You should eat … sweets. It’s bad for your teeth.
a)    little        b) less        c) fewer
5.    Everyone has to answer for his actions, …?
a)    hasn’t he        b) has he       c) doesn’t he
6.    This car … a lot last year.
a)    cost        b)  costs       c) costed
7.    Neither Nick nor Ann … to play tennis.
a)    likes        b) like        c)doesn’t like
8.    Your shoes are … fashionable.
a)    such a        b) such        c) so
9.    The boy feels  so …today
a)    more bad        b) badly      c) bad
10.    If it … tomorrow we shall play football outdoors.
a)    not rain       b) doesn’t rain       c) won’t rain
11.    The pupils were … a new film yesterday.
a)    showed        b) show        c) shown
12.    They arrived … the airport on time.
a)    at        b) in       c) to
13.    Her parents always … at this school.
a)    working        b) have worked       c) work


2.    Прочитайте приведенный ниже текст с пропусками и решите, какой из предложенных трех вариантов для каждого пропуска соответствует правильному ответу. Обведите номер выбранного вами варианта ответа.

LITTLE CAT, LITTLE CAT, WHERE HAVE YOU BEEN?


When Bo the cat decided to explore a furniture van, she had a bigger adventure than she expected. She was discovered (1)…….the driver, after he had completed a (2)…….of over 500 kilometers. It was (3)……end of a long day. The driver and the cat were both hungry! He gave her some milk and started making enquiries. He telephoned his last (4)……., but they had not lost a cat. It was getting late, so he took Bo home for the night and (5)…….morning brought her to an animal  hospital.
The cat’s owner (6)……done some detective work too. After searching everywhere for the cat, he suddenly remembered the furniture van (7)……had made a delivery to a neighbor. Fortunately he (8)…….the name of the company. He called their office and in a short time Bo was (9)…….safely.

1.  a) of         b) from       c) by

2.   a) trip       b) travel        c) tour

3.    a) an        b) some        c) the

4.   a) shoppers       b) buyers      c) customers

5.   a) next       b) following       c) other

6.   a) has       b) was        c) had

7.   a) what      b) this       c) which

8.   a) called      b) remembered       c) saw

9.   a) returned        b) taken       c) given


Раздел 3 (Письмо)

Ты получил письмо от своего друга из Англии по имени Tom Green, который пишет…

… I live in Manchester. I like my city very much but sometimes the people here are not very friendly and they don’t try to keep our city clean and beautiful. And do you enjoy living in a small town? How do you spend your spare time there?
Anyway, I’m thinking of travelling to Russia next summer. Could you tell me what weather to expect?

Напиши ему ответ, согласно правилам написания письма другу.
 Объем высказывания 80-100 слов.




Ответы:
Чтение (35 баллов)

1 задание (7 заданий по 2 балла, всего 14 баллов)

1    2    3    4    5    6    7
E    H    A    G    D    F    C

2 задание (7 заданий по 3 балла, всего 21 балл)

1    2    3    4    5    6    7
b    c    a    b    a    c    b


Лексико-грамматический тест (35 баллов)

1.    13 заданий по 2 балла, всего 26 баллов

 1-c, 2-b, 3-b, 4-c, 5-c, 6-a, 7-a, 8-c, 9-c, 10-b, 11-c, 12-a, 13-b

2.    9 заданий по 1 баллу, всего 9 баллов

1-c, 2-a, 3-c, 4-c, 5-a, 6-c, 7-c, 8-b, 9-a

Письмо (30 баллов)

содержание – 10 баллов
лексика – 5 баллов
грамматика – 5 баллов
организация – 10 баллов
Категория: Олимпиады | Добавил: rambovka
Просмотров: 64647 | Загрузок: 0 | Комментарии: 23 | Рейтинг: 3.8/45
Всего комментариев: 3
3  
Spasibo za material

2  
spasibo

1  
spasibo za material

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск

Сетевые сообщества
Методсоветwww.englishteachers.ru
Учительский портал
Сайт
УчМет - учебно-методический портал. Библиотека разработок, умк, конкурсы, социальная сеть педагогов anstars.ru - Учительский портал - 
 Методические пособия, документы, презентации. Классные часы. Коллекция сценариев - более 1000 Школьные песни - переделки. Каталог учительских сайтов. Анимации и шаблоны для PowerPoint. Презентации. title
Сеть творческих учителей Рейтинг сайтов

Погода

Администратор сайта Абрамова Т.И. Конструктор сайтов - uCoz